ליווי וייצוג נכי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון, משטרה, שב"ס, שב"כ, המוסד, מלש"ב – שנפצעו או חלו גופנית או נפשית במהלך שירות צבאי או ביטחוני – בהגשת תביעה למשרד הביטחון.
ניסיון ענק בייצוג בתביעות מול משרד הביטחון – ליווי משלב הגשת התביעה להכרה בפגיעה, ליווי בוועדות הרפואיות, הגשת עררים לוועדות העליונות ותביעות בבית המשפט נגד משרד הביטחון.
ייצוג אנשי כוחות הביטחון שנפגעו במהלך שירותם בגופם או בנפשם, כתוצאה מחבלה, תאונה, פעילות מבצעית, חשיפה לחומרים מזיקים, פוסט טראומה – בתביעה למשרד הביטחון.
טיפול אישי ומקצועי החל משלב איסוף החומר, הגשת בקשה להכרה בנכות למשרד הביטחון-אגף שיקום נכים , ליווי בוועדות הרפואיות ובוועדות עררים עליונות.
אגף השיקום של משרד הביטחון אמון על שיקומם של נכי צהל וכוחות הביטחון.
משרד הביטחון מסייע ומעניק טיפולים, הטבות ותשלומים למי שנפגע בגופו או נפשו במהלך השירות.
לצורך מיצוי זכויות יש להגיש תביעה נגד משרד הביטחון – לקבל הכרה כנכי על ידי קצין התגמולים ולעמוד בפני וועדות רפואיות שיקבעו את אחוזי הנכות.
חוק הנכים קובע כי את התביעה הראשונית להכרה כנכי יש להגיש תוך שלוש שנים מיום השחרור מהשירות הביטחוני, בכדי שלא תחול התיישנות על התביעה.
קיימים מקרים בהם תקופת ההתיישנות ארוכה יותר כגון במקרה של חבלה רשומה, שנרשמה ברשומות סמוך ליום קרות האירוע הנזיקי.
בגין פגיעה נפשית, הפרעת דחק פוסט טראומה, PTSD , ניתן להגיש תביעה גם כעבור שנים רבות מאז האירוע הטראומטי כגון חשיפה למראות קשים, לוחמה צבאית וכדו'.
עורך דין משרד הביטחון בעל ניסיון רב בתחום
עו"ד משרד הביטחון
שירות בכוחות הביטחון, בין אם זהו הצבא במסגרת שירות סדיר, מילואים או קבע, משטרה, שב"ס או המוסד ושב"כ יכול להיות מספק אך גם מאתגר מאוד. במיוחד כאשר המצב הבטחוני הוא בעייתי כפי שאנו חווים מאז ה 7 באוקטובר, ישנם לא מעט שנפגעים במהלך השירות בדרכים שונות, פיזיות וגם נפשיות. הפגיעה יכולה לשנות את חייהם של אנשים אלה לחלוטין. לכל הנפגעים במהלך שירות בטחוני ישנן זכויות אותן יוכלו למצות באמצעות הגשת תביעה לאגף השיקום במשרד הביטחון ולקבל הכרה בנכותם ע"י קצין תגמולים. עורך דין משרד הביטחון ילווה את הנפגעים ויעשה כל שניתן כדי שבסוף התהליך יקבלו הכרה ואת הקצבה המגיעה להם.
איך מסייע עורך דין משרד הביטחון לנפגעים?
קבלת הכרה במלוא נכותו של אדם ע"י משרד הביטחון אינה עניין פשוט. משרד הביטחון אינו ממהר להסתכל על התמונה הרחבה אלא להתמקד בנכויות או המגבלות הבולטות ביותר. בהתאם לכך גם אחוזי הנכות שיקבל והקצבה שתהיה בעקבותיהם יהיו מצומצמים. תפקידו של עורך דין משרד הביטחון הוא ללוות את הנפגע עוד לפני הגשת התביעה ועד הרגע בו יקבל את הקצבה המגיעה לו במלואה. הדבר אומר קודדם כל ניסוח התביעה באופן מקצועי תוך הוספת כל המסמכים המגבים אותה ומעידים על רמת הפגיעה. לאחר מכן יהיה ליווי במהלך הוועדות הרפואיות: הנחיית הנפגע מה בדיוק עליו לומר ואיך להתנהל. אם החלטת הוועדה אינה תואמת את רמת הפגיעה יסייע עורך הדין בהגשת ערר וייצג את הנפגע בוועדת ערר.
בנושא מורכב כמו תביעות משרד הביטחון: פנו רק למומחים בתחום
הגשת תביעות למשרד הביטחון בעקבות פגיעה אינה עניין פשוט, במיוחד כאשר מדובר על פוסט טראומה ופגיעות ברמה הנפשית שלא תמיד באות לידי ביטוי ברמה הפיזית ואינן נראות כלפי חוץ. הגשת תביעה בעזרת עורך דין משרד הביטחון שיש לו ניסיון רב בחום תגדיל את הסיכוי להכרה מהירה יותר גם במקרים של פוסט טראומה. עורך הדין חייב להכיר היטב את החוקים הקשורים לתביעות משרד הביטחון ואת אופן ההתנהלות מולו. גם בפן האישי העבודה איתו צריכה להיות נעימה ולתת לכם תחוש נוחות וביטחון.
עו"ד סיגלית מור מתחה בכל הקשור למשרד הביטחון. מאחוריה תביעות רבות בהן סייעה בהצלחה לנפגעים לקבל את המגיע להם. מוזמנים ליצור קשר.